În contextul în care, la nivel european, discursul pro-austeritate a revenit pe agenda publică, delegația europarlamentarilor social-democrați români din Grupul S&D lansează campania „Promovarea Democraţiei”, cu scopul informării şi creşterii gradului de conştientizare a publicului din România cu privire la subiectele de interes ale socialiştilor europeni din Parlamentul European.

În cadrul campaniei „Promovarea Democraţiei”, eurodeputaţii PSD din Parlamentul European îşi propun să disemineze valorile social-democraţiei europene pe înţelesul tinerilor, prin organizarea unei serii de evenimente, care vor fi structurate pe două paliere: „Reforma politică progresistă” şi „Idei de Guvernare pentru tineri în Europa. Modelul Economic şi Social European”. Tinerii care vor participa la seminarii vor primi materiale suport, care îi vor informa despre politicile pro-creştere şi pro-dezvoltare propuse de socialiştii europeni. Aceștia vor afla, de asemenea, care sunt soluţiile propuse de socialiştii europeni pentru tinerii din România.

Primele evenimente vor avea loc pe parcursul lunii iulie, în Bucureşti (17 iulie) și Râmnicu Vâlcea (18 iulie). Tinerii interesaţi să participe la seminariile organizate de europarlamentarii PSD se pot înscrie pe platforma on-line www.promovareademocratiei.ro.

Grupul S&D din Parlamentul European promovează o societate incluzivă, bazată pe principiile egalităţii, libertăţii, solidarităţii, diversităţii şi corectitudinii. În contextul actual, în care mai multe voci politice din spațiul european încearcă să relegitimeze politicile de austeritate, prioritatea Grupului S&D este de a combate şomajul şi de a asigura o mai mare echitate pentru societăţile şi pieţele europene.

Social-democraţii europeni, în UE, şi Guvernul Ponta, în România, se implică activ în identificarea unor soluţii pentru combaterea sărăciei şi crearea de noi locuri de muncă, mai ales în contextul dezastrului economic produs de politicile de austeritate.